Artikkeli

Ennakoi energiakustannukset – hanki maalämpö palveluna

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Nykyisessä maailmantilanteessa energian saatavuus ja kustannusten ennustettavuus ovat teollisuusyrityksille entistä tärkeämpiä. Maalämpö tarjoaa nämä molemmat. Kun ostat kokonaisuuden vielä palveluna, kustannusten ennakoiminen pitkälle tulevaisuuteen on helppoa.

Moni teollisuusyritys sai vuosi sitten shokkiherätyksen energianhankinnan riskeihin. Riippuvuus fossiilisesta energiasta – öljystä ja maakaasusta – sai useimmat selvittämään nopeasti muita vaihtoehtoja kustannusten hillitsemiseksi.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Ensin kustannukset minimiin energiatehokkuustoimilla

Geonovan operatiivinen johtaja Harri Paatiala korostaa monipuolisia energiatehokkuustoimia ensisijaisena keinona energialaskun pienentämiseksi.
“Kokonaisnäkemyksen muodostaminen tarpeesta ja säästöpotentiaalista on välttämätöntä ennen kuin lähdetään tekemään isoja muutoksia, esimerkiksi vaihtamaan lämmitysratkaisua”, hän painottaa.

Moni haluaisi käyttää rajallisen investointibudjetin mieluummin toimenpiteisiin, joilla parannetaan tuottavuutta ja liikevoittoa.
“Todellisuudessa energiatehokkuuteen tehdyt investoinnit voivat olla monta kertaa tuottavampia”, Paatiala huomauttaa.

>> Lue: Keinoja on – missä viipyvät päätökset teollisuuden päästöjen vähentämiseksi?

Teollisuusyritysten energiankäyttöön ja sen tehostamiseen ei ole yhtä ratkaisua, sillä toimialakohtaiset ja yksilölliset erot ovat suuria.
“Potentiaali on erityisen suuri niillä aloilla, missä on paljon lämpimiä tai kuumia prosesseja”, Paatiala sanoo.

“Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa kylmäkoneista saatavalla hukkalämmöllä voidaan lämmittää uuneja tai pesuvettä ja saavuttaa huomattavia säästöjä.”

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Maalämpö tuo ennustettavuutta ja omavaraisuutta

Geonovassa asiakasyrityksen energiaratkaisuja arvioidaan aina kokonaisvaltaisesti. Asiakkaalle laaditaan arvio kustannussäästöistä, toimenpiteistä ja roadmap hiilineutraaliin energiantuotantoon.
“Eri tehostamiskeinojen lisäksi lämmitys- ja viilennysratkaisun vaihtaminen maalämpöön on usein erinomainen keino saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä”, Paatiala sanoo.

Palveluna ostamisen tärkeimmät hyödyt ovat asiakkaille suora kustannussäästö mutta myös kustannusten ennustettavuus. Lisäksi vastuullisuusarvot tulevat siinä sivuvirtana.

”Jos vielä lämpöpumppujen vaatima sähkö tuotetaan päästöttömästi esimerkiksi omalla aurinkovoimalalla tai ostamalla uusiutuvaa sähköä, ollaan jo hyvällä tiellä.”

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Voit investoida itse tai ostaa maalämmön helposti palveluna

Maalämpöinvestoinnin suuruus riippuu kohteesta, mutta se on joka tapauksessa yleensä kuusinumeroinen. Jos investointirahalle olisi muutakin käyttöä, vaihtoehtona kannattaa harkita maalämmön ostamista palveluna.

“Ratkaisu on asiakkaalle ennen kaikkea helppo – hänen tarvitsee maksaa vain energiasta sovittu hinta. Meiltä löytyy alan paras osaaminen, ja pidämme huolta laitteista ja koneista koko niiden elinkaaren ajan”, Paatiala lupaa.

 

>> Katso esimerkkilaskelma teollisuuskiinteistön siirtämisestä maalämpöön. 

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä