Blogi

Kolme (loistavaa) syytä ostaa maalämpö palveluna

Mika Hartikainen
Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Suomen talous sakkaa – ja juuri siksi nyt on erinomainen hetki vaihtaa maalämpöön, kehottaa Geonovan myyntijohtaja Mika Hartikainen.

Moni toimiala elää Suomessa parhaillaan taloudellisesti haastavia aikoja. Myynnin tai kannattavuuden heikentyminen sekä korkojen nousu vähentävät yritysten investointihalukkuutta. Kasvun sijaan erityisesi isot yritykset pyrkivät nyt tehostamaan ja säästämään.

Markkinoiden piristymistä odotellessa on hyvä hetki tarkistaa, olisiko omassa energiajärjestelmässä säästöpotentiaalia eli tehostamisen varaa. Maalämpö itsessään on erinomainen ja energiaomavarainen ratkaisu, mutta vaatii tavallisesti kuusinumeroisen alkuinvestoinnin, jonka takaisinmaksu voi näillä koroilla olla suhteellisen kallista.

Maalämmön voi kuitenkin ostaa palveluna, jolloin yritys välttyy isolta alkuinvestoinnilta ja saavuttaa huomattavia hyötyjä. Uuden valtiopäämiehemme innoittamana kerron teille nyt kolme pointtia, joiden takia maalämpö palveluna on erinomainen valinta kiinteistön lämmitysratkaisuksi.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

1: Eurot – pääset heti kiinni huomattaviin kustannussäästöihin

Se, miten isoja säästöjä maalämpöjärjestelmään vaihtaminen tuo yritykselle, riippuu tietysti paljon kiinteistön koosta, sijainnista, aiemmin tehdyistä energiatehokkuustoimenpiteistä ja nykyisestä lämmitysjärjestelmästä. Suomessa on alueita, missä kaukolämmön kWh-hinnat ovat nousseet vuosittain kaksinumeroisin prosentein. Jos toimit tällaisella alueella, sen sijaan että odottelisit hintojen laskevan, kannattaa arvioida myös muita vaihtoehtoja.

Vaihtamalla maalämpöön ja ostamalla sen palveluna Geonovalta yrityksesi pääsee nopeasti kiinni säästöihin. Säästöjä syntyy myös projektin yhteydessä toteutetun energiakartoituksen ja energiatehokkuustoimenpiteiden avulla. Esimerkiksi hukkalämmön talteenotolla voidaan parhaimmillaan pienentää investointia ja primäärienergian tarvetta 10–20 %. Eikä pidä unohtaa, että kuusinumeroisen summan investoiminen ydinliiketoiminnan kehittämiseen tuottanee pitkällä aikajänteellä varmasti enemmän hyötyjä kuin saman summan laittaminen omaan maalämpöjärjestelmään.

Asiakkaamme Kantolan teollisuuskiinteistö Hämeenlinnassa saavuttaa jo ensimmäisen 12 kk:n jaksolla noin 20 000 euron vuosisäästöt vaihtamalla lämmitysjärjestelmäksi maalämmön.

>> Lue, millainen ratkaisu Kantolan teollisuuskiinteistölle suunniteltiin.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

2: Riskittömyys – maalämpö palveluna on helppo ja vaivaton

On luonnollista, että markkinoiden sakatessa jäädään odottamaan kaikkien ei-välttämättömien investointien osalta “parempaa hetkeä”. Maalämpö palveluna on kuitenkin yritykselle riskitön, sillä Geonova ottaa vastuun projektin suunnittelusta, toteuttamisesta, lämmön tuottamisesta ja tuottamisen tehokkuudesta. Koska kannamme taloudellisen riskin, on ihan yhtä lailla meidän etumme, että ratkaisu on kustannustehokas, oikein mitoitettu ja huolellisesti suunniteltu.

Ostamalla maalämmön palveluna pystyt ennakoimaan ja budjetoimaan kuukausimaksulliset energiakustannukset pitkälle tulevaisuuteen.

>> Tutustu esimerkkilaskelmaan – teollisuuskiinteistön siirtäminen maalämpöön

Ja jos työpöydälläsi on muutakin seurattavaa kuin energia, sen riittävyys, hinta, EU-regulaatio ja kansalliset muutokset, et varmaan pistä pahaksesi, vaikka joku muu hoitaa puolestasi toimialan seurannan. Kun maalämpöjärjestelmä on asennettu ja toimii, voit pitkälti unohtaa päivittäiset energiaan liittyvät kysymykset. Pidämme huolta, että lämmöntuotanto tapahtuu suunnitellusti ja optimaalisesti koko sopimuskauden ajan. Vastaamme laitteiden huoltamisesta ja ylläpidosta.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

3: Päästöt – maalämpö pudottaa ne minimiin

Jos asiakkaasi, rahoittajasi ja toimitusketjusi eivät ole vielä kyselleet ympäristövaikutusten ja hiilijalanjäljen perään, se hetki on varmasti pian. Vaikka päästövähennystavoitteet liittyvät – vielä toistaiseksi – pitkälti suurten yritysten toimintaan, toimitusketjun kautta ne valuvat ihan varmasti myös alihankkijoiden pöydälle. Olemme pian tilanteessa, missä toimitusketjussa pysyminen edellyttää omien ympäristövaikutusten raportointia ja pienentämistä. Kannattaa toimia nyt, ennen kuin takamatka ehtii kertyä kovin suureksi.

Maalämpö on pitkälti päästötöntä energiaa, joten sen vaikutus yrityksesi hiilijalanjäljen pienentämiseen voi olla erittäin merkittävä. Fossiilisesta polttoaineesta siirtyminen maalämpöön pudottaa päästöjä noin 90 %, ja myös kaukolämmöstä maalämpöön vaihtaminen pienentää päästöjä huomattavasti.

Päästövähennyksiä saadaan myös muilla lämpöpumppuratkaisuilla kuin maalämmöllä. Asiakkaamme I-Valo tavoittelee noin 70 % päästövähennyksiä Geonovan tarjoamalla vesi-ilmalämpöpumppuratkaisulla.

>> Lue lisää I-Valon ratkaisusta

Jos nämä kolme asiaa – säästöt, riskittömyys ja päästövähennykset – ovat sinunkin mielestäsi energiaratkaisun ytimessä, ota yhteyttä. Uusi järjestelmä voi olla käytössänne jo ennen seuraavaa lämmityskautta.

 

Mika Hartikainen
myyntijohtaja

 

 

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä