Artikkeli

Maalämpö palveluna tekee budjetoinnista helppoa

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Viime vuosien epävarmuus energiamarkkinoilla näkyy myös teollisuusyritysten kiinnostuksessa lämpöpumppuratkaisuja kohtaan. Ilmastoystävällisen energian ostaminen palveluna on erinomainen keino helpottaa budjetoinnin ennustettavuutta ja saavuttaa samalla nopeasti merkittäviä päästövähennyksiä.

 

Oman liiketoimintaympäristön nopeat muutokset ja kysynnän heilahtelut asettavat yrityksille entistä enemmän paineita budjetointiin. Kaikkia muutoksia ei voi täysin ennakoida, mutta energiakustannukset voi.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Pysy budjetissa kaikki tulevat vuodet

Budjetoinnin näkökulmasta maalämmön ostaminen palveluna ei voisi olla palkitsevampaa.

– Maalämpö palveluna tarjoaa teollisuuskiinteistöihin kustannuksiltaan ennakoitavan ja markkinahinnoista riippumattoman ratkaisun vuosiksi eteenpäin, kiteyttää Geonovan liiketoimintajohtaja Harri Paatiala.

Toinen hyöty on helppous. Maalämmön ostaminen palveluna madaltaa kynnystä energiajärjestelmän vaihtamiseen, sillä yritys välttyy isolta alkuinvestoinnilta. Myöskään yllätyskustannuksia ei ole luvassa. Kumppani – Geonova – huolehtii järjestelmän suunnittelusta, asennuksesta, ylläpidosta ja huollosta – sekä tietysti itse investoinnista.

– Markkinahintojen seuraamisen sijaan yritys voi keskittyä oman liiketoimintaympäristön muutosten ennakointiin, Paatiala sanoo.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Rahoittajat edellyttävät vastuullisuutta

Pitkään teollisuudessa työskennellyt ja alan kehitystä seurannut Paatiala kannustaa yrityksiä rohkeasti pitkäjänteisempään suunnitteluun, jotta energiaratkaisut eivät muodostu kasvun esteeksi.
– Katse pitäisi nostaa lyhyen aikavälin kustannussäästöistä pidemmälle tulevaisuuteen. Vaikka esimerkiksi maakaasun hinta on juuri nyt tulossa alas, todellista paluuta vanhaan ei ole. Fossiilienergia ei ole pitkällä aikavälillä paras vaihtoehto kellekään, hän huomauttaa.

Uusi vastuullisuus- ja kestävyysraportointia koskeva direktiivi (CSRD) astuu voimaan asteittain vuoden 2024 tilikaudesta alkaen ja koskee yhä laajempaa joukkoa yrityksiä. Päästöjen vähentämistä odottavat myös asiakkaat ja muut toimitusketjun osapuolet.
– Lisäksi investointihakuiset yritykset huomaavat viimeistään pankin tiskillä, että sijoittajat edellyttävät yrityksiltä ympäristövaikutusten pienentämistä, Paatiala huomauttaa.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Säästöjä jo ensi vuodelle?

Lämmitysjärjestelmän vaihdossa puhutaan tällä hetkellä tyypillisesti muutaman kuukauden toimitusajasta laitteistojen saatavuudesta riippuen.

Geonova etsii aina asiakkaan tilanteeseen järkevimmän ratkaisun, joka useimmiten sisältää järjestelmävaihdoksen lisäksi primäärienergiantarvetta pienentäviä energiatehokkuustoimenpiteitä, kuten hukkalämmön talteenoton. Maalämmön lisäksi Geonova toimittaa muitakin lämpöpumppuratkaisuja. Vaihtoehtoja löytyy pelkästä urakoinnista energian toimittamiseen 100 %:sti palveluna.
– Asiantuntijamme määrittelevät kokonaisuuden, joka toimii sekä tässä hetkessä että vielä vuosien päästä. Ja tarvittaessa ratkaisua pystytään laajentamaan, Paatiala sanoo.

Useimmissa yrityksissä budjetointia tehdään parhaillaan. Paatiala vinkkaa, että pyytämällä tarjouksen nyt ehtii vielä kerryttämään säästöjä ensi vuodelle.

– Tällä hetkellä teemme toimitussopimuksia helmi-maaliskuulle, pienemmissä projekteissa voidaan edetä tätäkin nopeammin. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa ottaa heti yhteyttä.

 

Jätä meille yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella tai katso >> esimerkkilaskelma teollisuusyrityksen siirtymisestä maalämpöön.

 

 

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä