Tiedote

Mika Hartikainen aloittaa Geonovan myyntijohtajana

Mika Hartikainen
Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Geonovan myyntijohtajaksi on nimitetty ympäristö- ja energiatekniikan insinööri Mika Hartikainen (47) Keravalta. Hartikainen aloittaa tehtävässään 29.5.2023.

Hartikainen siirtyy Geonovalle Auris Energialta, missä hän työskenteli monipuolisissa myynnin tehtävissä lähes kuuden vuoden ajan. Hänellä on erityisosaamista teollisuuden energiatarpeista sekä pitkä kokemus energian myymisestä palveluna (EaaS).

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Vahvaa osaamista teollisuuden energiaratkaisuista

Mika Hartikainen on työskennellyt suurimman osan työvuosistaan teollisuudessa sekä teollisuudelle energiapalveluja tarjoavissa yhtiöissä.

Uran ensimmäiset 10 vuotta Hartikainen kokosi suuria tahtimoottoreita ja generaattoreita ABB:n tehtaalla Pitäjänmäessä ja kouluttautui samalla sähkötyöteknikoksi. Tämän jälkeen hän opiskeli ympäristö- ja energiatekniikkaa ja valmistui insinööriksi (amk) 2004.

Opintoja seurasi tiivis rupeama innovatiivisessa startupissa Hydrocellillä, joka tarjoaa hukkalämmön talteenottoon liittyviä tuotteita sekä energiansaannin poikkeustilanteissa varmistavia, ammattikäyttöön suunniteltuja polttokennoja.

Vuonna 2007 Hartikainen siirtyi varaenergiajärjestelmien tuotepäälliköksi Höyrytys Oy:lle. Kymmenen vuoden työrupeama sisälsi myös höyryn- ja lämmöntuotantolaitteiden ja laitosten myyntiä teollisuus- ja energiayhtiöille myyntipäällikön roolissa. Huolto-, kunnossapito- ja varaenergiasopimusten myynti kuului niinikään Hartikaisen työnkuvaan.

Vuonna 2017 Hartikainen aloitti Auris Energia -konserniin kuuluvalla Auris Energiapalvelut Oy:llä tulosvastuullisena myyntipäällikkönä. Auris Energiapalvelut tuottaa teollisuudelle palveluna energiahyödykkeitä, kuten lämpöä, kylmää, höyryä, varavoimaa ja paineilmaa. Vuonna 2019 Hartikainen nimitettiin Auris Energian myyntijohtajaksi, vastuualueena maa- ja biokaasun sekä kaasunsiirron myyntiliiketoiminnat. Auris Energia -konsernilla on Suomessa noin 26 000 asiakasta.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Geonova tukee yrityksiä vihreässä siirtymässä

Hartikaista ei hirvitä hypätä mukaan pieneen ja ketterään yritykseen, vaan hän odottaa innokkaasti töiden aloittamista Geonovalla.
– Vaikka Geonova on nuori yritys, siellä on taustalla vahvat hartiat – Helen ja Lämpöykkönen. Lisäksi Geonovan asiantuntijakaarti on erittäin kokenutta ja pätevää ja tuntee kohderyhmien tarpeet hyvin, hän sanoo.

– Geonovassa minua kiinnostaa erityisesti mahdollisuus työskennellä hiilineutraalin energiantuotannon edistämiseksi. Meillä on globaalisti isot haasteet käsillä, kun maapallo lämpenee ja tarve luopua fossiilienergiasta nopeasti on suuri. Haluan olla mukana omalla panoksella auttamassa yrityksiä päästöjen vähentämisessä, Hartikainen kertoo.

Hän mainitsee myös teollisuuden sähköistymisen, joka tekee parhaillaan läpimurtoa. Geonova monipuolisine palveluineen voi auttaa tässäkin yrityksiä.

Hartikainen kuvailee itseään avoimeksi ja helposti lähestyttäväksi.
– Olen ihmistyyppinä sellainen, joka tykkää tehdä töitä yhdessä. Autan tiimiläisiä mielelläni, mutta haluan antaa heille myös työrauhan. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan nykyiseen myyntitiimiin ja pääsemme yhdessä hakemaan kasvua ja uusia asiakkaita.