Blogi

Miksi odottaa vuoteen 2030, kun puhtaaseen energiaan voi siirtyä nopeammin? 

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Kiinteistösi voi siirtyä puhtaan energian aikaan jo muutamassa kuukaudessa, etkä tarvitse suurta kertainvestointia.

Yritysten ja kiinteistöjen lämmitysmarkkinassa on käynnissä ennennäkemätön muutos, joka on kytenyt jo pitkään. Nyt energiakriisin kirittämänä ja uusien palvelumallien myötä paine siirtyä puhtaaseen lämpöenergiaan purkautuu yhtä nopeasti, kuin toimistoilta siirryttiin etätöihin koronan tultua.

Säästö, energiatehokkuus ja ilmastoarvot. Ne ovat vastuullisuutta, mutta jatkossa ne ovat myös yrityksiä toisistaan erottava kilpailuetu. Asiakkaat lähes joka toimialalla odottavat konkreettisia tekoja ja toiminnan läpinäkyvyyttä.

Suomi on sitoutunut kansainvälisiin tavoitteisiin peilaten vähentämään päästöjään vuoteen 2030 mennessä, ja aikomuksena on siirtyä kokonaan hiilineutraaliuteen 2035 mennessä. Tavoite ei ole vain kaunis ajatus, vaan käytännössä välttämättömyys, mikäli haluamme mahdollistaa hyvän ympäristön myös tuleville sukupolville.

Yritykset ja kiinteistöt ovat merkittävässä asemassa vihreiden energiaratkaisuiden vallankumouksessa, ja onneksi muutos on niille myös kannattava.

Energiatehokkuudesta on puhuttu pitkään, ja uusiutuvan energian teknologiakaan ei ole enää uutta. Mutta energiamarkkina ei ole tunnettu ketteryydestään tai palvelumalleista, jossa suuret kiinteistöt voivat siirtyä tehokkaasti puhtaan energian käyttäjiksi.

Olen seurannut energia-alan kehitystä keskeisiltä paikoilta yli 20 vuotta. Olen ilolla lanseeraamassa yritystä, joka ratkaisut ovat tarpeeksi kehittyneitä suurten kiinteistöjen tarpeisiin. Raskaiden investointien sijaan tarjoamme palvelumallia, johon on erittäin helppo siirtyä.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Energiamarkkinassa vain muutos on pysyvää

Juuri nyt puhaltaa harvinaisen kylmää ilmaa idästä. Pikavauhtia on alettu etsiä ratkaisuja, joilla voidaan parantaa energiaomavaraisuutta ja toimia energiatehokkaasti vuoden ympäri.

Kriisiuutisoinnin keskellä on hyvä muistaa, että energiakriisi tulee ennen pitkää loppumaan. Kriisi on aina myös mahdollisuus, siksi sen perinnöksi jää käteen myös positiivisia muutoksia. Historian valossa elämme parhaillaan vaihetta, jolloin olemme siirtymässä hiilineutraaliuteen.

Energiakriisi on vauhdittanut sitä, mikä on ollut jo käynnissä: siirtymä polttamiseen perustuvasta energiantuotannosta omavaraiseen ja vihreään tuotantoon.

Polttamiseen perustuva energiatalous on hiipumassa pois vääjäämättä, kuten ympäristöseikat ja hintakehitys ovatkin osoittaneet. Ei tarvitse myöskään perustella, miksi omavaraisempi energiatalous on Suomessa kilpailukykyä turvaava fiksu valinta. Vanha ja pitkään palvellut järjestelmä tulee kuitenkin ajaa hallitusti alas, jotta muutos on turvallinen, toimiva ja kestävä pitkällä aikavälillä.

Oli aika, kun naureskeltiin aurinkopaneeleille, tuulivoimalle ja teollisuudessakin käytetyille lämpöpumpuille. Nykyään omavaraisuutta lisäävät energiaratkaisut viedään käsistä, ja lämpöpumppujen markkina on moninkertaistunut muutamassa vuodessa.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Energy-as-service eli riskitön tapa siirtyä puhtaaseen energiaan

Toinen energiamarkkinoiden megatrendi on ihmisten ostokäyttäytymisen muutos. Olemme oppineet ostamaan palveluita pelkän laitteen sijaan, ja tästä on etua myös energiatehokkuustoimenpiteille.

Lämpöpumppumarkkina on toiminut pitkään kertainvestointimallilla, jossa tiloihin hankitaan pumppu lämmitys- ja viilennyskäyttöön. Malli toimii etenkin kotitalouksissa. Sen sijaan yrityksissä, teollisuudessa ja taloyhtiöissä tarvitaan toisenlaista mallia, ja siksi niissä oleva energiansäästöpotentiaali on jäänyt vähemmälle huomiolle halvan sähkön aikana. Isoissa kiinteistöissä lämpöpumpun hankinta harvoin jää laitteen asennukseen, vaan tarvitaan myös huoltoa, kulutusseurantaa ja jatkuvaa optimointia.

Energy-as-service-mallissa ei ole oikeastaan mitään uutta, sillä esimerkiksi kotitalouksen kaukolämpö on käytännössä palvelumyyntiä. Yrityskiinteistöissä markkina on kuitenkin ollut kompleksi, ja ratkaisun toteuttajalla tulee olla vahva ymmärrys lämmitysmarkkinasta.

Nyt yritys- ja kiinteistökentällä on käynnistynyt se muutos, jonka pientaloasujat ovat omaksuneet viime vuosina. On aika siirtää omavarainen energiantuotanto bisnesluokkaan.

Haluamme tehdä energiamuutoksista kiinteistöille yhtä helppoa kuin kotitalouksille. Puhtaaseen energiaan siirtyminen on mahdollista ilman suuria kertainvestointeja ja -remontteja. Tilalle tarjoamme omavaraisuutta, mitattavia säästöjä ja parantuvaa vastuullisuutta vuosikymmeniksi eteenpäin.

Vastuullisuus ei jää puheen tasolle eikä se maksa lisää, vaan voit seurata toteutuneita säästöjä niin energiassa kuin hiilidioksidipäästöissä kulutusseurannasta.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Ei pöhinää tai piperrystä, vaan tekoja: Suomen kokeneimmat energia-asiantuntijat tukenasi

Yhdistimme Suomen suurimpien energia-alan yritysten hartiat, jotta vihreän ratkaisun jalkauttaminen olisi helppoa. Jos suuret toimijat eivät aseta tavoitteita, ketkä sitten? Voimme tarjota ratkaisuillemme jopa 20 vuoden takuun, ja otamme vastuun toimivuudesta koko elinkaaren ajalta.

LämpöYkkönen on Suomen suurin lämpöpumppualan asiantuntija, ja Helenin kokemus lämmitysmarkkinoista on Suomen vahvinta. Molemmat ovat myös sitoutuneet kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin. Vuonna 2030 Helenin energiantuotanto on hiilineutraalia, ja Lämpöykkönen tuottaa suuren ydinvoimalan verran uusiutuvaa energiaan asiakkaidensa kanssa.

Jotta tavoitteet toteutuvat, tarvitaan energiaa maan ja taivaan väliltä – jo tänään.

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä