Artikkeli

Taloyhtiö maalämpöön? Aloita Energiakartoituksella

Taloyhtiöiden energiakartoitus
Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Geonovan Energiakartoitus on edullinen ja nopea tapa saada kokonaiskäsitys taloyhtiön energiankäytön nykytilasta ja kartoittaa kiinteistön soveltuvuus uusiutuvan energian – maalämmön ja aurinkosähkön – käyttöön.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Mitä Energiakartoitus sisältää?

Energiakartoituksessa kuvataan kiinteistön nykytilanne eli sähkön- ja lämmönkulutus kustannuksineen suhteessa muihin, iältään ja kooltaan samantyyppisiin taloyhtiöihin. Sen lisäksi kartoituksessa selvitetään taloyhtiön potentiaali eli edellytykset siirtyä omavaraiseen lämmitykseen ja uusiutuvan sähkön käyttöön. Jossain tapauksissa otamme kantaa myös esimerkiksi lämmön talteenoton järkevyyteen ja muihin energiankäyttöä tehostaviin toimenpiteisiin.

Energiakartoitus tehdään dokumentaation perusteella ilman kohdekäyntiä, jolloin se on hinnaltaan edullinen ja asiakkaalle vaivaton. Taloyhtiö voi sijaita missä päin Suomea tahansa. Energiakartoituksen hinta on 992 e (sis. alv. 24 %).

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Energiakartoituksen hyödyt taloyhtiölle

Energiakartoituksen laativat luotettavat asiantuntijamme, jotka suunnittelevat ja toteuttavat työkseen maalämpöhankkeita taloyhtiöille eri puolilla Suomea.

Tilaamalla Energiakartoituksen taloyhtiö saa

– käsityksen nykyisestä sähkön- ja lämmönkulutuksesta suhteessa muihin vastaavantyyppisiin taloyhtiöihin
– arvion kiinteistön soveltuvuudesta maalämpöön ja aurinkosähköjärjestelmälle
– listan suosittelemistamme muista energiankäyttöä tehostavista toimenpiteistä
– objektiivisen kustannus- ja kannattavuusarvion maalämpöön siirtymisestä ja eri toteutusvaihtoehdoista, tai pohjavesialueilla ilma-vesilämpöpumppujärjestelmästä

Energiakartoitus ei sido asiakasta millään tapaa Geonovaan.

Energiakartoituksen pohjalta taloyhtiön on halutessaan helppo edetä maalämpöhankkeen kilpailutukseen. Mikäli taloyhtiö on kiinnostunut hankkimaan maalämmön palveluna, kartoitus toimii hyvänä ponnahduslautana hankkeen käynnistämiseen Geonovan kanssa.

 

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Mitä dokumentteja tarvitaan?

Energiakartoitukseen vaadittavat dokumentit löytyvät jokaisesta taloyhtiöstä. Tarvitsemme taloyhtiön

– lämmön ja sähkön kulutustiedot vuositasolla
– lämmityksen, sähkön ja sähkönsiirron kustannukset vuositasolla
– energiatodistuksen
– PTS-suunnitelman
– valokuvan kohteesta

Suurin osa tarvittavista tiedoista löytyy taloyhtiön toimintakertomus- ja tilinpäätösdokumentista. Kulutustiedot saamme halutessanne selvitettyä valtakirjalla, mikä vähentää entisestään taloyhtiön työtä.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Olen kiinnostunut, miten eteenpäin?

Jätä meille yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella. Lähetämme taloyhtiötänne koskevan sopimuspohjan, jonka hallitus käsittelee ja allekirjoittaa. Tämän jälkeen taloyhtiö tai isännöitsijä toimittaa meille pyydetyt dokumentit ja/tai valtakirjan. Energiakartoituksen toimitusaika on noin 4 viikkoa.

 

 

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä