Tiedote

Vihertöyry vaihtaa maalämpöön

Porauskalusto asunto-osakeyhtiö Vihertöyryn pihalla
Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Espoon Viherkalliossa sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Vihertöyryn pihaan porataan parhaillaan maalämpökaivoja. Kahden, 1970-luvun alussa öljylämmitteisiksi valmistuneen kerrostalon lämmitysjärjestelmä vaihtuu nyt kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla kiinteistöön asennetaan myös lämmön talteenottojärjestelmä. Energiaomavaraisuutta lisäävät katoille asennettavat aurinkopaneelit.

Vihertöyryn kokonaishankkeesta vastaa Helen. Maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmien urakoitsijana toimii Geonova. Geonova on vastannut järjestelmätarpeen mitoituksesta ja suunnittelusta. Lisäksi Geonova vastaa yhdessä kumppaneidensa kanssa projektin toteutuksesta: lämpökaivojen porauksista, laitteista, pumpuista ja järjestelmien asennuksesta.

Kaivokenttä on laajuudeltaan yhdeksän 340-metristä kaivoa, mikä yhdessä lämmöntalteenottojärjestelmän kanssa kattaa taloyhtiön lämmitysenergiatarpeet.

Urakka on käynnistynyt toukokuussa ja se valmistuu arviolta lokakuun 2023 lopulla.

Taloyhtiöön asennettiin myös aurinkopaneelit ja lämmöntalteenottojärjestelmä.
Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Harkitseeko taloyhtiönne siirtymistä maalämpöön?  Lue lisää aiheesta: Maalämpö kerrostaloon – miten liikkeelle? tai lataa maalämpöopas taloyhtiöille

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä