Tiedote

As Oy Kaavin Keskustaan maalämpö kaukolämmön tilalle

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Kaavin keskustassa sijaitsee vuonna 1954 “Kassataloksi” ja pankin työntekijöiden asunnoiksi valmistunut jykevä kivitalo.

Katutasossa liiketiloja ja ylemmissä kerroksissa asuntoja sisältävään As Oy Kaavin Keskustaan on tehty 2008 mittava peruskorjaus, jossa kiinteistö remontointiin kauttaaltaan lattiasta kattoon, talotekniikka uusittiin ja lämmitysjärjestelmä vaihdettiin öljystä kaukolämpöön.

Vuonna 2022 Kassatalon ostivat Markus ja Marja Määttä. Uudet omistajat päättivät vaihtaa kiinteistön lämmitysjärjestelmän kaukolämmöstä maalämpöön. Muutoksella tavoitellaan ennen kaikkea kustannussäästöjä.

”Kohteen kaukolämmön vuosikulutus on noin 330 MWh:n luokkaa. Kaukolämmön vuosikustannukset ovat olleet kiinteistössä korkeat, lähes 50 000 euroa”, Markus Määttä kertoo.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Maalämpö palvelusopimuksella on järkiratkaisu

Oman investoinnin ja huomattavan suuren lainan sijaan Määtät päätyivät hankkimaan maalämmön palvelusopimuksella. Kumppaniksi valikoitui Geonova.

”Laskimme, että investointi on meille pitkällä aikavälillä kannattava. Harkitsimme myös toista kumppania, mutta valitsimme Geonovan, koska heidän ratkaisullaan saamme kiinteistöstä lämmityksen osalta kokonaan energiaomavaraisen”, Määttä perustelee.

Palvelusopimuskausi kestää 10 vuotta, minkä jälkeen omistajat lunastavat järjestelmän itselleen. Maalämpöön vaihtaminen edellytti kiinteistön syöttökaapelin ja sähköliittymän päivittämistä, mutta muita muutostöitä ei ole tässä vaiheessa tarvittu.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Kannattavuus ja ympäristöhyödyt samassa paketissa

Vaikka kustannusten hallinta on ensisijainen syy vaihtaa maalämpöön, Määttä näkee sen myös investointina tulevaisuuteen.
”Vaatimukset asuntojen energialuokitusten parantamiseksi kiristyvät koko ajan. Ja totta kai myös ympäristöhyödyt tulevat vahvana plussana. Maalämpö yhdistää molemmat – kannattavuuden ja ympäristöasiat. Maalämpö on myös signaali vuokralaisille siitä, että kiinteistöä kehitetään ja siihen panostetaan”, hän tiivistää.

Keväällä käynnistynyt hanke on edennyt suunnitelmien mukaan maalämpölaitteistojen asennusvaiheeseen.
”Tavoitteena on saada maalämpö käyttöön tulevaan lämmityskauteen mennessä. Hyvin on pysytty aikataulussa”, Määttä kiittelee.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Mietittekö taloyhtiössänne siirtymistä maalämpöön?  Lue lisää aiheesta: Maalämpö kerrostaloon – miten liikkeelle? tai jätä meille yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella!

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä