Artikkeli

Maalämpö vähentää painetta yhtiövastikkeen korottamiseen

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Kevään yhtiökokouksissa moni taloyhtiö etsii uusia keinoja vähentää hinnankorotuksista syntyvää painetta yhtiövastikkeiden korottamiseen.

Koska energia ja vesi muodostavat jopa 30–40 % taloyhtiön kustannuksista, erilaiset energiatehokkuustoimenpiteet ovat erinomainen keino pienentää kustannuksia. Jos kuitenkin tällä saralla on jo tehty paljon toimenpiteitä, kannattaa harkita lämmitysjärjestelmän vaihtamista maalämpöön.

Kun maalämmön hankkii palveluna, taloyhtiö välttyy isolta alkuinvestoinnilta ja pääsee nopeasti nauttimaan säästöistä. Riippuen kiinteistön sijainnista ja nykyisestä lämmitysratkaisusta, maalämpö palveluna voi tuoda taloyhtiölle jopa kymmenien tuhansien eurojen vuosisäästöt. Samalla taloyhtiö saa energiaomavaraisen, ympäristöystävällisen, riskittömän ja kustannuksiltaan ennustettavan ratkaisun pitkälle tulevaisuuteen.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Mitä maalämpö on?

Maalämpö on maaperään varastoitunutta energiaa, joka koostuu maapallon sisältä tulevasta lämmöstä ja auringon säteilystä. Maalämpö saadaan käyttöön poraamalla kallioperään kaivoja, mistä energia nostetaan ja ohjataan lämpöpumpuilla kiinteistöön. Maalämpöjärjestelmällä voidaan toteuttaa kerrostaloon nykyaikainen, ympäristöystävällinen ja kustannustehokas lämmitys- ja viilennysjärjestelmä.

Maalämpö sopii erinomaisesti kerrostalon lämmitysjärjestelmäksi. Maalämpö soveltuu parhaiten taloyhtiöihin, joissa on keskitetty lämmitysratkaisu (kaukolämpö, öljy tai kaasu) ja lämmönjakotapana vesikiertoinen patteri- tai lattialämmitys. Tontin ja kallioperän soveltuvuus maalämpöön arvioidaan esiselvitysvaiheessa.

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

Ostamalla maalämmön palveluna säästyy isolta alkuinvestoinnilta

Taloyhtiö voi hankkia maalämpöratkaisun itse, jolloin sen tulee varautua huomattavaan, kuusinumeroiseen alkuinvestointiin. Vaihtoehtoisesti maalämmön voi ostaa palveluna esimerkiksi Geonovalta, joka kantaa taloudellisen riskin.

Geonova kartoittaa kiinteistösi energiatehokkuusmahdollisuudet, suunnittelee kokonaisratkaisun, johtaa projektia, vastaa investoinnista, asennuksista sekä laitteista ja niiden ylläpidosta ja huollosta. Lisäksi Geonova varmistaa, että järjestelmän hyötysuhde pysyy hyvänä koko yhteistyösuhteen ajan.

Kannattaakin miettiä, onko omaan energiajärjestelmään investoiminen järkevää, varsinkin, jos rahoituksen ehdot ovat kovat ja korot korkealla. Säästyneet rahat tai laina voidaan kohdentaa muuhun korjausrakentamiseen tai fiksuihin uudistuksiin, kuten sähköautojen latausjärjestelmään.

Image Text: full, Uloin , Sisäbg-white

1: Aloita tästä: lataa suosittu maalämpöopas

Lataa suosittu ja helppotajuinen oppaamme Maalämpöopas taloyhtiölle. Saat siitä kaiken oleellisen tiedon pähkinänkuoressa.

>> Lataa opas

Image Text: full, Uloin , Sisäbg-white

2. Tutustu esimerkkilaskelmiin

Jos aikaisempi opas on jo sinulle tuttu, katso uusi oppaamme, johon olemme tehneet esimerkkilaskelmat kolmelle erityyppiselle kerrostalolle neljässä eri kaupungissa. Esimerkiksi Helsingissä ja Hämeenlinnassa säästöpotentiaali voi olla kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Kannattaa tutustua!

>> Lataa opas

Centered Text: full, Uloin , Sisäbg-white

3. Jätä yhteydenottopyyntö

Jos haluat jutella asiasta suoraan asiantuntijoidemme kanssa ja selvittää oman taloyhtiösi maalämpöpotentiaalin, jätä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Mitä nopeammin kiinteistösi siirtyy maalämpöön, sitä paremmat edellytykset taloyhtiölläsi on tehostaa energiankäyttöä ja vähentää painetta vastikkeiden korotukseen!

Centered Text: centered, Uloin bg-white, Sisä formbg

Ota yhteyttä